FUNCTIONAL CEREAL

Bondgenootje
In Bondgenootje combineren we de tarwe met bestanddelen van Soja rijk aan isoflavonen.

isoflavonen helpen de funkties die met het geslacht te maken hebben. Zowel naar de vrouwelijke als de mannelijke kant (verzacht meno-pauze, haargroei-verandering, etc.) Voor meer gefundeerde uitleg kan je terecht op www.soja.be.


Tegengif®
In Tegengif combineren we de tarwe met tarwekiemolie en gepofte mais.

Door het breken van tarwekorrels worden tarwekiemen gescheiden van bloem. De vers geperste olie ervan is werkelijk de top van de top van de niet-chemische anti-oxydanten voor ons lichaam.
Zoals citroensap het rijpingsproces tegenhoudt van een appel, vertraagt tarwekiemolie het afsterven van de menselijke cellen.

De prijs van de olie is enorm opgedreven door de enorme vraag van de farma-cosmetica-industrie. In tegengif voegen we zo’n 2 gram per broodje toe. Ons lichaam heeft tenslotte ook zijn beperkingen op de hoeveelheid die het kan opnemen. Anders zou je terug jong worden!

Uitgebreide informatie over de werking en voordelen van tarwekiemolie.


Weerstandje
In Weerstandje combineren we de tarwe met rogge, mout en kokosolie, rijk aan Laurinezuur.

Weerstandje beschermt uw lichaam tegen virussen en bacteriën.

Wanneer virussen en bacterien je lichaam binnendringen treedt je afweersysteem in werking. Een gezond lichaam heeft hiervoor enkele dagen nodig. Maar als je lichaam lui en verwend is door te veel medicamenten te nemen, duurt het veel langer.

Kokosolie bestaat voor 48% uit Laurinezuur. Volgens een recente studie in "the Journal of Alternative & Complementary Therapies" beschermt Laurinezuur je in de periode voor dat het afweersysteem opstart.

Moedermelk is ook enorm rijk aan Laurinezuur!Bommeke

In Bommeke combineren we tarwe met gerst, sesam, zonnebloempitten, haver, rogge, lijnzaad, soja en maïs.

 Verstandje
In Verstandje combineren we de tarwe met grove brokken soja, haver, gerst, mais.

Verstandje is een omega-3 broodje avant la lettre. Jaren geleden reeds erkenden we het belang van de inname van omega 3, 6 en 9 ter bevordering van de breinfunktie, in de juiste verhoudingen volgens alle belangrijkste diëtisten als Montignac, Atkins, enz ... en via ongeraffineerde natuurlijke grondstoffen.

Weg dus met die vieze overgeraffineerde vis-olie!  Zou jij een glas latex-verf drinken als je wist dat het veel vitamine C bevatte?Kermis in d'hel
In Kermis in d’hel combineren we de tarwe met rogge.

Rogge werd geteeld voor veevoeder. Ondertussen zijn fijnere soorten ontstaan door kruising met tarwe. De toevoeging hiervan resulteert in een vaste grijze kruim waarvan we de zure smaak tegenwerken met een beetje tarwestroop, zoals in zoet-zure saus, of zonneschijn terwijl het regent.Tiroler
In Tiroler combineren we de tarwe met soja, haver, gerst, mais.

Tirolleke is een licht meergranenbroodje, afgewerkt met pompoenpitten, sesam- en maanzaad, onderaan ingebakken zonnebloempitten.

De specifieke Germaanse smaak van de Alpen bekomt men door toevoeging van zuurdesem. Zo ook inTirolleke, maar in mindere mate.


Speltje
In Speltje gebruiken we integrale spelt.

Spelt is een oudere tarwesoort die terug geteeld wordt om te beantwoorden aan de vraag van mensen die allergisch reageren op de hedendaagse tarwesoorten.


Zemel
In zemel combineren we tarwe met zemelen.

Ook je verteringsysteem moet in conditie blijven. Door vezels te nuttigen kan je voorkomen dat het lui wordt. Zemelen zijn vezels.MeerMetMinder!
In Meer met Minder combineren we spelt met een granenmengeling van BIOMILLS (brokken van gerst, rogge, haver, gierst, lijnzaad en zonnebloempitten)

Zoutreductie was het uitgangspunt in de ontwikkeling van dit brood. Maar niet ten koste van de smaak! Om smaak in brood te brengen moet je het deeg tijd geven, zoals bij wijn en bier. Daarom voegen we in Meer Met Minder geen bakkersgist toe. De gisting wordt op gang gebracht met een stuk deeg van de vorige dag. Het rijsproces van deze desem neemt een volle werkdag in beslag.

Desems gisten spontaan door de natuur zijn gang te laten. Daarom gebruiken we een combinatie van volkorenspeltmeel, en grove brokken van granen en zaden.

Tenslotte kiezen we voor een granenmengeling van BIOMILLS, omdat die melen nog minder geraffineerd (bewerkt) zijn, waardoor ze meer mineralen bevatten waarmee we de smaakleemte ten gevolge van de zoutvermindering kunnen invullen.

Kortom: Meer met minder bevat
minder zout,.... maar meer gezonde levensjaren (zie algemeen voedingsplan voor België)
minder gist,.... maar meer smaak
minder raffinage,.... maar meer mineralen
minder volume,.... maar meer gewicht


Plavé
In Plavé combineren we tarwe met gerst, sesamzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, haver, rogge, lijnzaad, soja , maïs.
Zuiders brood met een noorderse touche

“the best of both worlds”


Zwart volkoren
In zwart volkoren combineren we de tarwe met 40% roggemeel. Daardoor is de smaak ook vol.
CEREAL FRUIT

Noten-rozijnenbrood
In deze broden combineren we de tarwe met roggemeel en verschillende vruchten. Heerlijk met kaas en een glaasje wijn!


Vijgenbrood
In vijgenbrood combineren we brood en feest.


Weerstandje PLUS
Mannose in cranberries vermijdt dat bacterien zich hechten aan de wand
van de blaas. Ontstekingen en andere gevolgen blijven dan uit.
CEREAL CAFFÉ

Boerenbroden

Deze broden hebben ruime kruimzijden en bijgevolg minder korst. Ze hebben de
stevige fond van een vloeroven nodig. In de stad noemen we het
"restaurantbrood", soms ook "geburenbrood".

Om de smaakleemte van de korst te compenseren voegen we een vleugje
granenkoffie en cacao toe aan het deeg."


•> top   <•• back  

van de natuur, voor de natuur
- we zijn er toch allemaal een stukje van -